Zauchensee

Zauchensee: Østrigs skønneste skiperle

Se hoteller og priser

Destinationsfakta
Byens højde:
1350 m
Højeste skiløb:
2100 m
Længste nedkørsel:
8 km
Total pistelængde:
350 km
Off-piste:
Ja
Antal lifter:
82
Pistefakta
119 km
189 km
42 km
2100 m (Top) 1350 m (By)

Zauchensee har alt, hvad en skientusiast kan ønske sig. Her er både et World Cup-område, brede pister og muligheder for offpiste, og så ligger området tæt på den berømte Absolut Park i Flachauwinkl, som er rigtig god til skientusiaster med freestyle-behov.

I Zauchensee finder du også romantiske vinterlandskaber, hyggelige restauranter, gode faciliteter for børn og nybegyndere og en god variation af pister i alle sværhedsgrader. Da området ligger helt oppe i 1350 meters højde, begynder sæsonen allerede i en af de første uger i december og varer helt til slutningen af april.

Har du været i Wagrain, har du måske været på pistevisning i Zauchensee, da det er muligt at stå på ski fra Zauchensee til Wagrain og Alpendorf via Kleinarl. Det kan klart anbefales til en heldagstur, men du skal være opmærksom på at komme tilbage til Zauchensee, inden liftene lukker.

Skiområdet
Selve skiområdet er dejligt varieret, og da liftkortet gælder til hele Skiwelt Amadé, har du fantastisk mange skønne pistekilometer, du kan boltre dig på. Pisterne forbindes af 16 lifter, hvoraf seks er stolelifte, og otte er slæbelifte, mens de sidste to er en kabelbane og en gondol. Liftene og pisterne befinder sig mellem 1350 og 2188 meters højde. 

 

Byen
Zauchensee er en lille landsby, som består af få hoteller og skiudlejninger. Der er ingen muligheder for at shoppe eller gå i supermarkedet. Det gør byen til en lille, idyllisk perle med et smukt vinterlandskab. Og netop på grund af byens størrelse behøver du heller ikke at bekymre dig om liftkøer eller opkørte pister. Du kan i hvert fald regne med at have pisterne næsten for dig selv mellem kl. 9 og kl. 12. Efter kl. 12 kommer der ofte mange mennesker fra Wagrain og Kleinarl for at nyde det forrygende skiløb og prøve de perfekte sneforhold i Zauchensee. Bor du på vores eget hotel, Hotel Enzian, er der kun et sneboldkast hen til liften.

 

 

 

Pistefakta
119 km
189 km
42 km
2100 m (Top) 1350 m (By)

Freeride

Hvis du kan lide at køre uden for pistens sikre linjer, er Zauchensee også et oplagt sted, da der det meste af sæsonen ligger god puddersne på grund af den høje beliggenhed. Skiområdet ender i en lille gryde, og på grydens sider finder du gode skovområder ved siden af pisterne. Her er perfekte forhold for offpiste, og der er også lavet afmærkede offpiste-ruter, som ikke bliver præpareret. 

 

Off pist i Zauchensee

Freestyle

Er du til freestyle, er området også perfekt til dig. Zauchensee-området hænger sammen med Flachauwinkl, hvor du finder den berømte Absolut Park. Her har du mulighed for at udfolde dig i parken - uanset om du er nybegynder eller habil park-skiløber. Du kan oven i købet være heldig at møde nogle af verdens bedste professionelle freestylers, da de træner her. Stedet byder også på konkurrencer, som du kan være tilskuer til. Læs mere på http://www.absolutpark.com/

Ski Amadé
Zauchensee er det højest beliggende skiområde i Salzburger Sportwelt. Skiparadiset beliggende midt i Ski Amadé bliver brugt som World Cup-område og byder på snegaranti, pister af højeste kvalitet og skiløb i særklasse. Skiområdet opfylder alle ønsker - uanset om du higer efter brede pister med lækker sne i et smukt vinterlandskab, krævende og varierede pister eller træningslifter og børneland - eller om du søger afslappende stunder i hyggelige og traditionelle skihytter. 

Liftkortet giver dig adgang til Ski Amadé med hele 760 kilometer pister. Vil du have det maksimale ud af dine muligheder med liftkortet, er der rige muligheder for spændende oplevelser. Vi anbefaler blandt andet heldagsture til Wagrain, St. Johann og Flachau.

 

Guidernes TOP 10

1. Børnevenlig skiområde

Zauchensee har fokus på børnene, og det kan man mærke på bjerget. Her er der nogle gode, brede piste og især tallerkenlifterne tager jer med op til nogle lettilgængelige blå piste, der er ideelt i børnehøjde.

2. World cup pist

Zauchensee byder også på en ekstraordinær pist, der tidligere har været brugt i en World cup turnering. Det er en rød pist, og mange gæster synes det er sjovt at køre på en pist, hvor professionelle skiløbere har konkurreret på høj plan.

3. Fem lifte fra byen

Byen er ikke særlig stor, men til gengæld er der fem lifte, der fører op til toppen, og det gør, at alle hoteller i byen ligger lige over for en lift. Det bliver ikke nemmere, for der er ikke brug for skibusser i Zauchensee. Bjergene ligger rundt om byen, så man i løbet af sin ferie kan prøve at tage de forskellige piste op og prøve nye områder.

4. Dagstur

Zauchensee er som sagt en del af Ski Amadé, og det gør, at man sagtens kan tage på dagssafari mellem destinationerne. Der er gode forbindelser til Wagrain og Flachau, og du kan stå på ski hele vejen. Det tager ca. 2,5 time, og børn kan sagtens tage med, da det er nemme piste hele vejen. Ski Amadé gør, at hele området er forbundet i samme liftkort, så man kan køre mellem destinationerne uden merbetaling.

5. Gode sneforhold

Zauchensee by ligger rigtig højt på 1350 meter over havets overflade, og det giver en hel anden form for skigaranti på bjergene, når byen i sig selv ligger så højt. Når det regner i andre byer, sner det som regel i Zauchensee, hvor det højeste bjerg ligger i 2100 meters højde. Der er et udsigtspunkt højere oppe, men der må man ikke stå på ski eller offpist, man kan faktisk kun komme derop i sine skistøvler, men til gengæld får man en fantastisk udsigt at se. Der er en hel bestemt ro på toppen af et bjerg, som man skal huske at nyde.

6. Ingen kø

Det intime samfund i Zauchensee gør også, at man aldrig skal stå i kø. Man skal ikke stå i kø ved liftene eller i restauranterne til frokost, og pistene er ikke overrend af mennesker, og det gør også, at man ikke skal kæmpe om puddersneen eller stå i opkørte populære pister om eftermiddagen. Zauchensee er en uberørt bjergtop, hvor man har hele området for sig selv.

7. Sol på en alpetop

De højtliggende bjerge gør også, at der meget ofte er godt vejr med høj solskin på toppen af bjerget, så de fleste Alms har solstole, hvor man kan sidde og nyde en øl eller cola i løbet af dagen. Det er en perfekt måde at holde pause i skiløbet, og om eftermiddagen er det også oplagte steder at holde lidt afterski. Mange gæster bruger de traditionelle Alms på bjergene til afterski, hvor de bliver efter liftene er lukket, da der kun er to steder nede i byen.

8. Offpist i fokus

Zauchensee har rigtig mange offpist muligheder, og mange af dem er markereret, men ikke præpareret, så der er mulighed for at køre i et sikkert offpist område uden stor lavinefare. Man skal selvfølgelig altid være forsigtig, når man kører offpist ruter, hvor der aldrig er noget, der er 100 pct. sikkert, men Zauchensee fokusere meget på gode muligheder for freeriders.

9. Der er 760 pistekm.

Der er ikke behov for skibusser i byen, men til gengæld er der gode forbindelser til de nærliggende destinationer som Schladming og Bad Gastein. Det er som sagt også en del af Ski Amadé, så hvis man har brug for flere dagsrejser, er det gode muligheder i nærheden. Der er i alt 760 km. skipister i området, hvilket kan give en alsidig skiferie, hvor man får roen og den intime stemning i hjemmebasen, men samtidig mulighed for at se andre større destinationer i nærheden.

10. Freeride Park

Det tager ca. 20 minutter gennem pisterne at komme til Flachauwinkl, hvor der er en funpark. Det er en sjov måde at øve nye tricks, og især teenagere er glad for denne mulighed. Fun parken bliver også brugt at professionelle freeriders, så man kan også se på de dygtige skiløbere og snowboarders, der laver imponerende øvelser på banen.

Læs mereMinimér

Populære hoteller

eget hotel
 • God placering
 • God morgenmad
 • 3-retters middag eller buffet
 • Sauna
 • Gratis WiFi

Hotel Enzian, Zauchensee

Halvpension
 • 50 meter til liften
 • Swimmingpool og flot wellnessafdeling
 • Højt serviceniveau og mulighed for store værelser
Prisen inkluderer:
 • Ophold
 • Halvpension
 • Guideservice
 • Liftkort
Tilføj til favoritter
eget hotel
 • God placering
 • God morgenmad
 • 3-retters middag eller buffet
 • Sauna
 • Gratis WiFi

Edelweiss Alm Chalet, Zauchensee

Ingen pension
 • Helt nybyggede chaletter
 • Mulighed for tilkøb af halvpension
 • Stor sydvendt solterrasse
Prisen inkluderer:
 • Ophold
 • Guideservice
 • Liftkort
Tilføj til favoritter
 • Filtre:
Få rutevejledning
96 750 700
Vinterly skirejser Vinterly skirejser