St. Johann im Pongau

Skiferie i St. Johann im Pongau

Se hoteller og priser

Destinationsfakta
Byens højde:
600 m
Højeste skiløb:
2188 m
Længste nedkørsel:
6 km
Total pistelængde:
350 km
Langrend:
12 km
Off-piste:
Ja
Antal lifter:
100
Kabinelifte:
12
Stolelifte:
35
T-lifter:
52
Liftkap. pr. time:
120000
Pistefakta
119 km
189 km
42 km
2188 m (Top) 600 m (By)

Variation og masser af pistekilometer 

Snesikkerhed, et rimeligt prisniveau og alsidigt skiløb er nøgleord for en skiferie i St. Johann.

Området er et rigtigt danskerområde, og mange vender tilbage igen og igen. Lige meget om man er begynder eller smart freestyler, er her noget for enhver smag. 

Skiløbet i St. Johann, Pongau

350 km pister er der at boltre sig på her. Den store variation i skiløbet giver gode muligheder for dagsture mellem de mange små alpebyer, der ligger i området. Ikke alle pister er sammenhængende, men der er et effektivt skibussystem, der gør det let at komme rundt. Området er især populært, fordi alt er tilrettelagt, så I får den optimale skiferie. Bor I i centrum af St. Johann, er der aldrig langt til skibussen, og vælger I at bo i Alpendorf, bor I lige ved liften. 

Bonus: St. Johann er kendt for den gode begynderbakke, der kaldes Danskerbakken af de lokale.

 

Byen St. Johann

St. Johann ligger i 600 meters højde og er en typisk østrigsk by med mange smukke gamle huse og hyggelige gader. Der er gode indkøbsmuligheder og et utal af restauranter i alle prisklasser foruden cafeer og pubber. Læg dertil alle diskotekerne, og I har det helt rigtige billede af, hvordan en skiferie til St. Johann ser ud.

Tip: Når skidagen er forbi, byder området også på rigtig mange andre muligheder for hele familien. Prøv fx kælkebane, skøjtebane eller en hyggelig kanefart med fakler. Servus! 

 

 

Pistefakta
119 km
189 km
42 km
2188 m (Top) 600 m (By)

Vinterlys guider arrangerer i St. Johann:

  • Pistevisning
  • Afterski på Schirmbar ved Oberforsthof
  • Picnic
  • Hyggelig spareribsaften på Oberforsthof Alm, som er kåret til et af Østrigs bedste spisesteder
  • Kælkeaften
  • Karaoke night

OBS: Der tages forbehold for vejrforhold og deltagerantal. 

Andre aktivitetsmuligheder i St. Johann:

  • Shopping
  • Dagsture til Salzburg
  • Skøjtebane 

Rejsetips

 

Guidernes TOP 10

1. Domkirken

Byens domkirke er bygget i år 924, og bygget op igen i år 1855. Domkirke er kendetegnet for St. Johann, og man kan altid få øje på de to tårne, der peger op mod himmel. Kirken er ny renoveret sidste år, så den er helt sikkert et besøg værd, for kirken er lige så smuk udenpå, som den er smuk indvendig.

2. Fun Park Betterpark

Freestyle Fun Park i St. Johann har 476 meter legeplads. Den er rigtig god til nybegyndere, og pistene ligger tæt på liften, så man kan få mere ud af dagen, hvilket gør parken attraktiv. Som noget nyt i år er fundamentet bygget af sten og grus for at gøre hele parken mere holdbart, og det understreger også, at parken bliver holdt ved lige, hvor der er en stærk fokus på udvikling. Det er ikke mange år siden, at selve parken er flyttet, for at gøre den mere tilgængelig.

3. Oberststockerhof Alm

Oberststockerhof Alm er en klassisk træhytte i Alpendorf. Det er en hyggelig restaurant med panorama udsigt ud over St. Johann by, hvor der er der bygget store glasvinduer, så man kan sidde inde og spise, mens man nyder den betagende udsigt ud over alperne. Man kan køre hen til hytten på ski, og hvis man har lyst til afterski på bjerget, ligger der en Alm bar ved siden af.

4. Kælkebane

3.4 km. ren fornøjelse ned af bjerget. Kælkebanen ligger ved St. Johann stolelift ved midtestationen, og om aften kan man tage en taxa op, da pisten er oplyst, så man kan kælke efter skidagen. Det er en sjov og anerledes måde at komme ud og mærke sneen på, hvor der virkelig er mulighed for at udfordre jer selv på god fart.

5. Byens bedste pizza

Sportshotel Alpina er et hotel, der ligger lige ved gondollen i St. Johann by, og de laver byens bedste pizzaer. De er de bedste, fordi man selv får lov til at sammensætte sin favoritpizza fra bunden. Man får en seddel, hvorpå man skal sætte ringe omkring de ingredienser, som man vil have på sin pizza, også betaler man for hver del. Det smager virkelig godt, så det er bestemt et besøg værd, når man kommer ned fra en lang dag på bjerget.

6. Krampus Lauf

Krampus Lauf er en årlig begivenhed i Østrig omkring slutningen af november til starten af december. I St. Johann er det den 6. december og en stor juletradition. Det er et af de største Krampus Lauf løb, der er i Østrig, hvor folk udklæder sig som en uhyggelig St. Nikolais, og slår de tilskuere, som ikke har været artige. Det er nemlig meningen, at St. Nikolai skal slå det onde ud af dem. Nogle tilskuere bliver stående, mens andre løber deres vej, og de får gerne et ekstra slag. Det er et kæmpe optog i byen, hvor der kommer gæster fra andre nærliggende byer. Alle i løbet er klædt ud som St. Nikolai-monstre, med store tænder, masker og træstok, mens der bliver spillet hård rockmusik. Det kan være skræmmende, men hvis du skriger, så slår de. Der er også engle med i optoget, og der er et krampus politi, så man kan melde folk, hvis de slår for hårdt. Det er en speciel oplevelse, som man helt sikkert skal se, hvis man er i byen omkring starten af december.

7. Salzburg

65 km. og en lille time i bil fra St. Johann ligger storbyen Salzburg, hvor man kan opleve en charmerende atmosfære, små hyggelige gader og historiske seværdigheder. Der er mulighed for at tage direkte tog tur/retur, så man kan få en dag på hyggelige cafeer, shopping og kultur fra Mozarts hjemby, og det er især oplagt til skoleudflugter eller en fridag fra bjerget.

8. Skihop i Bischofshofen

Hvert år på Helligetrekongersdag afholdes der skihop ved Bischofshofen. Det trækker rigtig mange mennesker til. Det er en turné, der kaldes Vierschanzentournee, som afholdes hvert år omkring nytår i fire forskellige lokaliteter i Østrig og Tyskland, hvor finalen afholdes fast i Bischofshofen.

9. Shoppingcenter

St. Johann har mere end et stærkt skiprogram, da byen summer af liv. Det kan man blandt andet mærke i byens Statsgalleri, der er et centralliggende storcenter med forskellige butikker. Her er der mulighed for at få et afbræk fra skilivet, og specielt hvis I er en stor gruppe eller familie, der er afsted med bedsteforældre eller forældre, der ikke vil køre seks dage i streg på bjergene, er der mulighed for, at de kan nyde byens aktiviteter udenfor pisterne.

10. Biograf

I forlængelse af byens aktiviteter er der i St. Johann en rigtig hyggelig biograf, hvor der hver tirsdag er engelsktalende film. Dieselkino giver et alternativ til familier med mindre børn, der endnu ikke er gamle nok til afterski og især skiferie med folkeskolen kan nyde en aften med popcorn og slik efter en lang dag på bjerget.

Læs mereMinimér
  • Filtre:
Få rutevejledning
96 750 700
Vinterly skirejser Vinterly skirejser