Claus Elming anbefaler
Find din billige skiferie her
Ændre børns alder
Du kan også kontakte os på 96 750 700
Find ny rejse
Vinterly eget hotel
  • God placering
  • God morgenmad
  • 3-retters middag eller buffet
  • Sauna
  • Gratis WiFi
Claus Elming ski
Claus Elming på Planai

Med Claus Elming på ski i Schladming

Normalt ville man jo begynde en fortælling om et skisportsted med noget om solen og sneen og atmosfæren, men jeg vil lade elevatoren være omdrejningspunktet. 

Hotel Planai midt i Schladming er ganske enkelt genialt konstrueret. Som på alle andre hoteller kommer man ind i lobbyen og checker ind, men derefter er hotellet optimeret til skiløbere bedre end noget hotel eller nogen pension, jeg har boet på. Og det gælder både i Alperne og Nordamerika.   

Efter indcheckning gik vi ind i elevatoren og kørte op til 3. sal, hvor vi smed vores bagage af og foretog en hurtig omklædning, inden vi skulle på ski. Så tog vi elevatoren ned til stueetagen igen, gik ud af hoteldøren og de ca. 12 skridt, der er til skiudlejningen. Du forlader ikke engang hotellets indgangsportal, men kan - som jeg - gå direkte i klipklapper over i sportsforretningen. Her checker du ind elektronisk med navn, højde, vægt og erfaring, hvorefter du bliver betjent af nogle super-kompetente folk, der sørger for, at du får det helt rigtige udstyr. 

Jeg skulle lige af med de der klipklapper, så jeg tog elevatoren ned til anden kælderetage, hvor der er fri parkering for hotellets gæster og aflåst skikælder, der kan åbnes med hotelnøglen (der selvfølgelig er et nøglekort i kreditkortstørrelse, som passer i tegnedrengen). Der er støvlevarmere, som rent faktisk har varme og sørger for, at dine støvler hver morgen er skønne at tage på, og der mulighed for at lade ski, støvler, stave og sågar hjelm og briller blive liggende. 

Op med elevatoren igen og over på den anden side ad gaden. Altså som i LIGE over på den anden side. Der ligger den store elevator (også kaldet en gondol), der tager dig næsten til toppen af Schladming-bjerget Planai. 20 minutter efter du har lejet ski, står du på bjerget med frisk luft i næsen klar til at vende brædderne nedad. Det kan ikke være nemmere! 

 

Claus Elming ski schladming
Claus Elming på ski i Schladming

 

Efter en god dag på ski, som endte for foden ad bjerget lige ved liften, gik vi de 100 meter tilbage til hotellet, tog elevatoren ned til skikælderen, smed vores ting af og tog elevatoren en tak op til første kælderetage, hvor der ligger et supermarked. Ikke noget med at gå og lede efter byens lokale købmand. Supermarkedet ligger i samme bygning som hotellet, og elevatoren går lige til døren. Jeg shoppede i mine klipklapper. Det har jeg trods alt aldrig prøvet. 

Ind i elevatoren igen. Op på tredje sal til vores værelse og finde noget andet tøj. Ikke aftenkluns, men badebukser. For nu gik turen til spaområdet. Ind i elevatoren. Op på fjerde sal. Booom. Udsigt over bjerget fra en lækker spa med sauna, tyrkisk bad og jacuzzi. I godt vejr er der sågar mulighed for at stå eller ligge ude på terrassen og nyde solen. 

Efter velfortjent afslapning fik vi et hurtigt bad og tog elevatoren ned til stueetagen, hvor der nu blev serveret aftensmad. Hotel Planai er med halvpension, og såvel morgenmad som aftensmad er i høj klasse. Aftensmåltidet bestod hver aften af en forretbuffet og en dessertbuffet, og til hovedret stod valget mellem tre retter, som oftest kød, fisk og vegetar. Meget lækkert tilberedt, velsmagende og væsentlig bedre end meget andet hø, jeg har spist i Alperne. 

Schladmings største afterskisted (og vist nok også et af Østrigs allerstørste) ligger mindre end 250 meter fra hotellet. Det betyder, at når en våd eftermiddag/tidlig aften er slut, og man er blevet dus med alle de østrigske schlagere, så kan man stadig - uanset beskaffenhed - gå eller kravle fra Hohen-Haus Tenne tilbage til aftensmaden.    

Komforten på Hotel Planai er uforlignelig, og når ferien om lørdagen slutter med en sidste dag på bjerget, melder det evindelige spørgsmål sig. Kan jeg tage et bad, eller skal jeg sidde og lugte hele vejen hjem? Igen er hotellet gennemtænkt. Der er badefaciliteter og et helt bur med håndklæder, så du i ro og mag kan kan tage det sidste bad, inden turen går hjem i bil, bus eller med fly.      

Jeg er fan og vil anbefale stedet til alle. Og nå ja, skiområdet - det må du selv vurdere, men du bliver ikke skuffet!  

- Claus Elming

  • Filtre:
Få rutevejledning

Bemærk vedr. busrejser

Der er inkluderet 3 eller 6 dages liftkort – ekstra dage bookes på i bookingforløbet.

96 750 700
Vinterly skirejser