Schladming

Skiferie i Schladming

Se hoteller og priser

Destinationsfakta
Byens højde:
745 m
Højeste skiløb:
2700 m
Længste nedkørsel:
8 km
Total pistelængde:
167 km
Langrend:
220 km
Off-piste:
Ja
Antal lifter:
79
Storekabinelifter:
7
Kabinelifte:
6
Stolelifte:
31
T-lifter:
35
Liftkap. pr. time:
89400
Pistefakta
50 km
100 km
17 km
2700 m (Top) 745 m (By)

Skiferie i Schladming: Stor, større, størst

Hundredvis af pistekilometer. International stemning. Udendørs afterski. Her er i sandhed nok at tage fat på. Schladming er et af Østrigs største sammenhængende skiområder, og det er foretrukket af østrigerne selv. Så går I efter World Cup-stemning, god afterski og krævende skiløb, har I fundet det helt rigtige sted.

Skiløbet i Schladming

Hele fire sammenhængende bjerge - Reiteralm, Hochwurzen, Planai og Hauser Kaibling - sørger for, at I kan få rigtig godt skiløb på skiferien uden brug af skibus. Skiområdet er flere gange kåret som Europas bedste. Hvert år afholdes World Cup på Planai-bjerget, som får stedet til at summe af konkurrencementalitet, skientusiasme og høj stemning.

Bonus: Schladming er ligesom mange andre af vores destinationer en del af Ski Amadé, hvilket betyder, at I har liftkort til omkring 860 km pister fordelt over Salzburgerland. 

Også plads til børn

Selv om Schladming fortrinsvis er for de kræsne skiløbere, er der stadig masser af plads til børnene med de blå skovstier og de brede røde boulevarder. Der er også mulighed for en kælketur på den 7 km lange kælkebakke, hvor voksne sagtens være med! Derudover er Schladming kendt for den imponerende lyspist på tre km, som er åben om aftenen. Kort sagt er der gode ski- og sneoplevelser i vente til alle.

 

 

Pistefakta
50 km
100 km
17 km
2700 m (Top) 745 m (By)

Byen/området Schladming

Schladming by har det hele - international stemning, udendørs afterski på torvet og gode restauranter, cafeer og butikker. I kommer med garanti ikke til at kede jer, og det er et sted, som rigtig mange stamgæster vender tilbage til år efter år. 

Afterski

Udendørs afterski er et vartegn for Schladming, og med en fantastisk stemning og plads til alle er det en oplevelse, I ikke må snyde jer selv for. I Schladming finder I også Europas største afterskisted: Hohenhaus Tenne. Her er der plads til omkring 3200 mennesker, der er jævnligt internationale djs på besøg, og så er der en fantastisk østrigsk stemning.

Guiderne arrangerer i løbet af ugen:

 • Pistevisning
 • Afterskiing
 • Kælkeaften - en af Østrigs bedste kælkebaner, der er ca. 7 km lang
 • Hyggelige spisearrangementer med diverse specialiteter  

OBS: Der tages forbehold for vejrforhold og deltagerantal.

Lad din næste skiferie gå til Schladming og kombiner det gode skiløb med sjove aktiviteter om aftenen!

Andre aktivitetsmuligheder på destinationen:

 • Skishow
 • Shopping
 • Kanefart
 • Bowling 

 

Guidernes TOP 10

1. Dachstein gletcheren – perfekt på en solskins dag

Dachstein gletcheren ligger kun en halv time fra Schladming, hvor der er fine busforbindelser. Især når der er blå himmel og sol, er gletcheren en fantastisk skioplevelse. Det højeste skipunkt er på 2700 meter over havets overflade, hvilket også giver rigtig meget sne og ikke mindst en gribende udsigt. Der er mulighed for at køre på isscooter, hvis man har lyst til at prøve noget nyt og få fart på.

2. Offpist – prøv sikkert med en offpist guide

I Schladming er der gode muligheder for de offpistsultne sneentusiaster, da man kan tage Hauser Kaibling Bergbahn op til toppen af bjerget, hvor man kører ned og finder et stort område uden træer. De bedste offpist ruter herfra ender tilbage ved en lift, hvilket altid er en kæmpe fordel, så man kan få mest ud af skidagen. Der er altid mulighed for at leje eller rådgive sig med en guide, der kan alle de gode offpistruter i Schladmingområdet.

3. Kælkebanen – mulighed for hastigheder på op til 70 km/t

Schladming byder på Østrigs længste kælkebane på 7.4 km. Det er en vild kælkebane, hvor der er målt en fart på 70 km/t., så man kan få rigtig god fart på. Det er dog ikke en nødvendighed, da man selv skal bremse, og derfor selv kan styre, hvor hurtigt det skal gå. Kælkebanen er både åben om dagen og om aftenen, men det er klart hyggeligst, når mørket er faldet på, da banen bliver oplyst.

4. Afterski – 3000 glade dansende skiløbere kan ikke tage fejl

Schladming har ikke kun Østrigs længste kælkebane, de har også det største afterskisted. Hohenhaus Tenne kan få 3000 mennesker til at synge med på de klassiske tyrolerhits og danse på bordene. Det er en klassisk træhytte, der ligger for enden af pisten, så man kan stå på ski helt til døren. Hohenhaus Tenne bliver til en natklub senere på aftenen, men om eftermiddagen er det et hyggeligt sted at få en weissbier efter en lang dag på bjerget.

5. Reiteralm – de bredeste (og mest avancerede) pister

Reiteralm har de ultimative pister og sneforhold. De strækker sig fra liftkortets bredeste pister til avancerede ruter, hvor også skilandsholdet træner. Til venstre for bjerget på liftkortet ligger en rød piste nummer 5, som mange gæster er glade for, da den er bred og man kan få god fart på.

6. VM skiløb – kør på vm pisten

Vi bliver i de gode piste, da Planai Bjerget også har én af de bedste pister i området. Den er blevet brugt til verdensmesterskabet i ski i 2013, og den er sort. Det er en piste, som man skal prøve, hvis man vil føle, hvordan landsholdet løber på ski. Det er en stor piste, så man kan sagtens prøve den, selvom man ikke er så tryg ved sorte pister endnu. Det er helt klart en rigtig god udfordring.

7. Nightrace – oplev de største skistjerner på tæt hold

Schladming er hvert år vært for et specielt event: Nightrace, der er afdeling af FIS worldcup slalom der rejser rundt i hele verden. Der kan er over 50.000 tilskuere, og der er en hel speciel stemning i hele byen. Nightrace ligger trofast i uge 4 hvert år, og det er helt sikkert et besøg værd, hvis I er i byen.

8. Talbachschenken – hvis du er til kød og god stemning

Talbachschenken er en restaurant i byen, som er meget populær – og det er med god grund, for de serverer virkelig god mad. Det er en kødrestaurant, der især er kendt for sin platte med en masse kød, som man selv skal stege. Der er en rigtig hyggelig atmosfære, og vi anbefaler, at I bestiller et bord et par dage forinden, da det kan være svært at komme til.

9. Die Tischlerei – når mad og service går hånd i hånd

Die Tischlerei er den fineste restaurant i Schladming. De har forskellige retter, men det er især deres service, der gør, at vi anbefaler stedet. Man bliver modtaget med stor venlighed, som giver en rigtig god oplevelse, også er maden også fantastisk.

10. Blue Tomato – bliv klædt på som en ægte freestyler

Blue Tomato er et accessories paradis for freestylers. Butikken er unik, der da kun er tre fysiske Blue Tomato tre butikker i Østrig. De to andre fysiske butikker ligger i Innsbruck og Wien, og ellers kan man kun købe de attraktive freestyler gear på nettet. Butikken har alt det nyeste indenfor ski og snowboard, og tiltrækker rigtig mange mennesker. Der er en rigtig god service, da medarbejderne ved hvad de taler om – både af udstyr og alle de gode steder i området.

Rejsetips fra vores skieksperter

Læs mereMinimér

Populære hoteller

eget hotel
 • God placering
 • God morgenmad
 • 3-retters middag eller buffet
 • Sauna
 • Gratis WiFi

Hotel Planai, Schladming

Halvpension
 • Hotel i topklasse
 • Nyt 2019-2020 Ny reception, bar og lounge
 • Kun 10 meter til Planai-gondolen!
Prisen inkluderer:
 • Ophold
 • Halvpension
 • Guideservice
 • Liftkort
Tilføj til favoritter
 • Filtre:
Få rutevejledning
96 750 700
Vinterly skirejser Vinterly skirejser