Saalbach

Skiferie i Saalbach

Se hoteller og priser

Destinationsfakta
Byens højde:
1003 m
Højeste skiløb:
2100 m
Længste nedkørsel:
8 km
Total pistelængde:
270 km
Langrend:
13 km
Off-piste:
Ja
Antal lifter:
63
Kabinelifte:
29
Stolelifte:
22
T-lifter:
19
Transfertid:
2 timer
Pistefakta
140 km
110 km
20 km
2100 m (Top) 1003 m (By)


Et skicirkus med manér 

Denne klassiker får hvert år mange skihjerter til at smelte med den fantastiske stemning, det uovertrufne skiløb og de mange muligheder. Om du er nybegynder, erfaren skiløber eller hip snowboarder, kan du få dine forventninger indfriet på en skiferie i Saalbach.

Skiløbet i Saalbach

Nyhed 2015-2016 - Ny lift, der forbinder Fieberbrunn med Saalbach. Det betyder 40 kilometer ekstra skiløb, så Saalbach nu kan tilbyde hele 270 km pister.

Som et af Østrigs største sammenhængende skisystemer med over 240 km pister og variation som et nøgleord, er der nok at tage sig til på skiferien i Saalbach. Skiløbet går op til 2100 m og er sine steder af så stor klasse, at World Cup-karavanen tit kommer forbi - bl.a. på grund af styrtløbspisten Zwölferkogel. I selve terrænet er der over 80 "Alms," hvor I kan få sulten stillet og tørsten slukket.

 

Byen Saalbach

I vintermånederne seksdobles indbyggertallet i Saalbach, og hele dalen forvandles til et stort ski-cirkus - om dagen på pisterne og om aftenen på de henved 60 restauranter, 30 cafeer og mere end 30 barer og ni diskoteker, der er i området i alle prisklasser. Byens torv er centrum for flere ugentlige arrangementer. 

 

Pistefakta
140 km
110 km
20 km
2100 m (Top) 1003 m (By)

Gæstfrihed og varme

Saalbach er mere end ”bare” en by: Det er et begreb og en klassiker i de østrigske alper. Indbyggerne i Saalbach er med til at gøre Saalbach-Hinterglemm til et af de mest populære skiområder i Østrig, hvor I bl.a. kan opleve den "rigtige" form for afterskiing med fællessang og skistøvledans. Alt sammen skaber en uforglemmelig skirejse.

Vinterly guider arrangerer:

 • Pistevisning
 • Afterskiing på bl.a. Hinterhag Alm
 • Picnic ved toppen af Bernkogel-liften
 • Kælketur på Spielberghaus - hvor Østrigs bedste spareribs vil blive serveret
 • Icekart - gokarts på en isbane
 • Dagsafari rundt i hele området

Programmet kan variere fra uge til uge og er afhængigt af vejr- og sneforhold. Ugens program oplyses ved ankomst til Saalbach.

Andre aktivitetsmuligheder på en skiferie Saalbach Østrig:

 • Snescooterkørsel
 • Crossbane
 • Paragliding
 • Aftenskiløb i Hinterglemm
 • Shopping
 • Skimuseet Heimathaus 

 

Guidernes TOP 10 til skirejsen

1. Hinterhag

Hinterhag er et af Østrigs førende afterskisteder, der bestemt er et must, når man kommer til Saalbach på skiferie. Det er en anerledes oplevelse, da stedet er så originalt, som det overhovedet kan blive. Hinterhag er en klassisk træhytte, hvor der har været livemusik i over 30 år. De spiller alle de traditionelle wunderhits og slagersange hver eneste aften i sæsonen, mens de råber ”HALLOOO” ud til publikum, der trofast råber igen. Hinterhag er en oplevelse med faste traditioner, og det er især aftens højdepunkt, som tiltrækker de mange gæster: Hver aften kl. 18 kommer ejeren Evi frem på 1. sal og smider merchandise ud til publikum: T-shirts, hvor der står ”Jeden Tag Hinterhag”, halstørklæder, svedbånd og klistermærker, der får publikum til at gå helt amok. Man kan køre af pist 76 lige til døren, og når Hinterhag lukker først på aftenen, kan man tage det sidste stykke ned af en blå børnebakke eller gå langs vejen ned til byen.

2. Hecker Hütte

Hecker Hütte er indbegrebet af Østrig. Det er en klassisk Alm, der er gemt oppe i bjergene, og som er en ubeset perle på Saalbachs menukort. Hytten er en hel speciel oplevelse, da den ligger afsides, så man har det hele for sig selv. De serverer rigtig gode bøffer, og der er en dejlig ro og charme over stedet. Hytten ligger på en af de længste pister i området: pist 68, så man kan også få noget rigtig godt skiløb, inden man skal nyde sin frokost eller tidlig aftensmad.

3. Spielberg Haus

Spielberg Haus er en hytte, der ligger 3 km. op af en bjergvej, som man kun kan komme til med en pistemaskine om aften. Hytten ligger i en gryde mellem bjergene og inde i en skov, hvor der er en hel speciel autentisk stemning. Tjenerne går rundt i lederhousen, og man kan slå de klassiske søm i træ. Især om aftenen er det en flot tur, og når man har spist, er der mulighed for at tage pistemaskinen ned igen, eller man kan kælke ned. Turen ned på kælk er en stille og rolig tur, da der er mange lange strækninger, hvor det flader ud, så det er ikke så stejl, som det nogle gange kan være på en kælkebakke. Hele turen er oplyst, hvilket giver en rigtig smuk skær, når man kælker ned om aftenen. En perfekt afslutning på en god dag på skiferien.

4. Night Skiing

Hvis man ikke har fået nok af ski i løbet af dagen, er der mulighed for at stå på meget mere ski om aftenen. På Hinterglemm er der en oplyst pist, hvilket giver en rigtig hyggelig stemning. Selvom hele pisten er oplyst, får man stadig følelsen af mørket, så man får en hel anden form for skiløb, end den man oplever om dagen. Alle piste bliver ny præpareret, så man ikke skal stå i eftermiddagens pukler. Der er mulighed for at køre på den almindelige pist eller øve tricks på Nitronight funpark, og området er åbent fra kl. 18 – 21.30 alt efter sæson.

5. Det vilde vesten i sneen

Western Stadl er en hytte med sit helt eget udtryk. Set udefra er Western Stadl en traditionel, østrigsk Alm, men når man træder ind, fornemmer man straks det unikke i omgivelserne. Der er country tema på alle tre etager og på første sal er der vindue ud til fritgående heste. Hytten ligger ved pist 46, og er pyntet med udstoppet dyr, dobbelt døre og alt indenfor det vilde vesten. Ud over den imponerende indretning, der i sig selv er seværdigt, så serverer de en aldeles god burger og gullasch suppe.

6. Bryggeri AsitzBräu

AsitzBraü er et gammelt bryggeri, der er indrettet med en masse antikviteter, som ejerne har købt af en schweizisk enke, hvis mand havde en kæmpe antikvitetssamling. Bryggeriet har sin helt egen øl, som kun bliver solgt i hytten og to andre steder i verden. Det er det højest beliggende bryggeri i Europa, det er på tre etager og kan bespise op til 500 mennesker. Det er især en finurlig detalje på mandetoiletterne, der vækker begejstring, når man besøger bryggeriet, da mændene kan stå og kigge ud af et vindue og ud over bjergene, mens de står ved pissoiret. Sjældent har man haft så smuk en udsigt, mens man står indenfor og tisser.

7. Ski Cirkus

Saalbach skiområde består af Saalbach, Hinterglemm, Leogang og Fieberbrunn, der tilsammen bliver kaldt skicirkus, da det er én stor legeplads. Alle bjerge og piste er koblet sammen, så man ikke skal skifte mellem skibus eller gå igennem små bjergbyer for at komme hen til et nyt område. Det gør også, at man sagtens kan variere turene efter niveau, og der er mulighed for at køre på nye pister hele dagen. Leograd området er mere begyndervenligt, med brede piste, der ikke er så lange. Vi kan anbefale pist nummer 88, som er dejlig bred, og da den ligger på skyggesiden, er der altid god sne. Hinterglemm giver lidt mere udfordrende røde piste. Fieberbrunn er et nyt område i år, og har fantastiske offpistmuligheder, mens Saalbach har lidt af det hele.

8. Peters Hotel

Hotel Peters Restaurant giver en unik oplevelse, så man får mere end bare en bøf med sovs. Peter serverer hver aften lokale bøffer af høj kvalitet, hvor man selv skal stege sin bøf på en varm lavasten. Peter kan 10-12 forskellige sprog, så han på dansk kan fortælle, at nu skal hvidløgssmørret danse wienervals på bøffen. Nogle synes at forestillingen er plat, mens andre finder det underholdende og kommer igen år for år.

9. Ice Kart

Ice Kart er gokart på is. Det foregår om aften, hvor skøjtebanen er oplyst, og hvor man kan køre 5-30 min. otte personer af gangen. Det er traditionel gokart med et istwist, hvor man vælter rundt i snebunker, drifter og kører ræs. Det er en anerledes aktivitet på skiferien, som helt sikkert kan give nogle gode oplevelser.

10. Unter Bar

Baren ligger for enden af Saalbach og er ejet af to svenskere, Johan og Richard, der selv står i baren hver eneste aften. Baren er lille, men den har personlighed og en hel speciel stemning. Der hænger ski og elghoveder på væggene og gamle souvenirers fra gæsterne. Der hænger også tv-skærme rundt i baren, hvor der kører officielle offpistfilm og Johann og Richards egne offpist optagelser. Unter Bar er et af de steder i Saalbach, som man helt sikkert skal besøge på sin skirejse, fordi man straks fornemmer kærligheden for ski, når man træder ind af døren.

Rejsetips

Læs mereMinimér

Populære hoteller

eget hotel
 • God placering
 • God morgenmad
 • 3-retters middag eller buffet
 • Sauna
 • Gratis WiFi

Hotel Central, Saalbach

Kvartpension
 • Bo midt i Saalbach gågade
 • Hyggelige værelser
 • God morgenmad
Prisen inkluderer:
 • Ophold
 • Kvartpension
 • Guideservice
 • Liftkort
Tilføj til favoritter
 • Filtre:
Få rutevejledning
96 750 700
Vinterly skirejser Vinterly skirejser