Maria Alm

Skiferie i Maria Alm

Se hoteller og priser

Destinationsfakta
Byens højde:
800 m
Højeste skiløb:
1900 m
Længste nedkørsel:
7 km
Total pistelængde:
150 km
Langrend:
30 km
Off-piste:
Ja
Antal lifter:
38
Kabinelifte:
3
Stolelifte:
8
T-lifter:
27
Liftkap. pr. time:
52100
Pistefakta
52 km
83 km
15 km
1900 m (Top) 800 m (By)

Skiferie i Maria Alm: Et sikkert hit hos børnene

Skisafari, kælkeaften og vandring med snesko. Er I på udkig efter et skisportssted, der er børnevenligt og samtidig udfordrende nok til at tilfredsstille den kræsne skiløber? Så er en skiferie i Maria Alm lige noget for jer.

Nemt og bekvemt

Maria Alm i Østrig er en klassiker blandt familier med børn, der tager på skiferie med Vinterly. Tager I med os til Maria Alm på skiferie, bor du lige ved liften, og I har mulighed for skiskole med danske skiinstruktører til børnene. 

Skiløbet i Maria Alm

Der er i alt 150 km pister, som dækker Maria Alm, Dienten, Hintermoos, Mühlbach og Hinterthal. Inden for dette område finder I alt, hvad et godt skiområde skal indeholde lige fra udfordrende pister til nogle af Østrigs mest begyndervenlige bakker. Der findes et mindre skiområde lokalt i Maria Alm by, og så er der det store område ved hovedliften Aberg, som ligger få minutters kørsel fra byen. Der er gode skibusforbindelser. Skiudlejning og skiskole finder I ved Aberg liften, ca. 3 kilometer fra Maria Alm by. Det er muligt at få jeres ski opbevaret om natten i skabe under skiudlejningen. Så er I fri for at bære på dem til og fra liften hver dag.

Pistefakta
52 km
83 km
15 km
1900 m (Top) 800 m (By)

Mest for børn

Området, der ligger omkring byen Maria Alm, er meget begyndervenligt. Det er ved Aberg liften, Vinterly tilbyder skiskole med danske skilærere. På en skiferie i Maria Alm kommer I helt sikkert til at bruge masser af tid på Aberg-bjerget, hvor der er skiløb for folk på alle niveauer. 

Byen Maria Alm

Maria Alm er en lille, hyggelig østrigsk alpeby, hvor alle kender alle. Her er gode indkøbsmuligheder, få, men hyggelige butikker og Valfartskirken, som gør byen til et kendt rejsemål i hele Østrig. Kirken er i sig selv et besøg værd, da den både er flot udsmykket og har Salzburgerlands højeste tårn. Ønsker I lidt mere shopping, end det I finder i Maria Alm, ligger den lidt større by Saalfelden kun 1,5 km væk. 

Vinterlys guider arrangerer

 • Pistevisning
 • Hyggelig afterskiing
 • Kælkeaften
 • Natski og familiedag
 • Hochkönigtour - skisafari til Mühlbach
 • Skishow 

OBS: Der tages forbehold for vejrforhold, ændret program og deltagerantal. 

Andre aktiviteter i Maria Alm

 • Skilærershow
 • Vandring med snesko
 • Kanefart og skøjtebane 

På skirejser til Maria Alm med Vinterly kan du få særdeles attraktive priser på udvalgte hoteller.  

 

Guidernes TOP 10 på skirejsen

1. Skishow – oplev skilærerne og nyd fyrværkeriet

I det magiske område ved Simer liften er der hver uge Night Show. Skiskoler fra hele byen samles og viser et uforglemmeligt show, hvor børnene har mulighed for at se deres skilærer brillere med tricks og glamour på pisten. Skilærer, freestylers og andre dygtige skiløbere giver forskellige shows hele aftenen og det hele slutter af med et fakkeloptog og fyrværkeri. Det er gratis, og alle kan komme forbi til en hyggelig aften.

2. Königstour – skøn dagstur på ski – også for større børn

32 pistekilometer, 6.700 meters højdeforskel, seks dale og fem bjergtoppe. Königstour strækker sig over fem bjergtoppe, og der er i alt 6.700 meters højdeforskel fra liften og til tops. Det er en heldagstur primært for voksne, men rutinerede, større børn kan sagtens følge med. På turen ser man hele området, og man kan nyde den fantastiske udsigt ud over alperne. Der er mulighed for at tage turen med en guide, men ruten er også tydeligt markeret både på bjerget og i liftekortet, så man kan sagtens tage kongeturen på egen hånd.

3. Tiergarten Alm – Wienerschnitzel og freestyle i skøn forening

Tiergarten Alm ligger på Königsruten, og er en hyggelig, autentisk, østrigsk Alm med panorama udsigt ud over de smukke bjerge. Hytten er traditionel med tjenere i lederhosen og med wienerschnitzel på menuen. Funparken ligger lige ved siden af, så man kan sidde ude i solen og kigge på tricks af freestylerne, og det gør også, at træhytten er fyldt med både familier, ældre og unge mennesker.

4. Night skiing – forlæng dagen med ekstra skitid

Night skiing er en af børnefavoritterne, og skal opleves på skiferien. Flere gange om ugen i sæsonen bliver en pist lyst op om aftenen og byder på en hyggelig måde at slutte skidagen af på. Det er især børnene, der er vild med den oplyste pist, der bliver præpareret sidst på eftermiddagen, så den ikke er kørt op. Night skiing foregår helt nede ved byen, så forældre kan sidde og nyde en kop kaffe eller weissbier, mens børnene brænder det sidste krudt af på pisten.

5. Bachwirt – familieafterski og slå søm i

Bachwirt er et afterskisted lidt udenfor centrum af Maria Alm. Den ligger på skibusruten fra bjergene og ind til byen, så den er nem at komme til, især når man kører hjem om eftermiddagen. Stemningen i Bachwirt er enestående, hvor man kan opleve den velkendte østrigske afterskistemning med tyrolermusik og nagl – Slå søm i træ. Bachwirt er en udendørs bar med en hyggelig atmosfære, hvor folk kommer i deres skitøj om eftermiddagen. Det gør også, at børn sagtens kan tage med og nyde en cola, da det ikke er et sted, hvor folk vælter rundt – og børn er meget velkomne. Der er en god stemning, og det samler en masse mennesker i Maria Alm.

6. Pist 16 sort – for de dygtige (eller frygtløse)

Der er mange skiløbere, der frygter de sorte piste, men dette bjergstykke er bredt, uberørt og udfordrende på den gode måde. Den sorte pist ligger centralt og i nærheden af skiskolepistene, så man kan holde sig i området med børnene. Der er ikke mange, der tager pisten, fordi den er sort, men det gør også, at den ikke bliver opkørt. Den er stejl, men den er også bred, så hvis man har brug for en god udfordring, skal man helt sikkert prøve den.

7. Blue Tomato Kings Park i Mühlbach – prøv kræfter med funparken

Blue Tomato Kings Park er en stor funpark, som trækker rigtig mange mennesker til. Den ligger på den sidste bjergtop på Königstour, og er en park for øvede skientusiaster. Det er en avanceret funpark, som man helt sikkert skal prøve, hvis man har lyst til variation på sin skitur. Den er ideel for store teenagebørn, der gerne vil lege lidt med nye tricks og køre uden forældre en eftermiddag.

8. Karaoke på Dengl Alm – karaoke aften med lederhosen

Dengl Alm er en traditionel Alm nede i byen, der byder på karaoke flere gange om ugen. Det er en sjov aktivitet for hele familien, hvor man kan grine og synge sammen. Der er både Justin Bieber sange til de unge og gamle klassikere til de voksne. Dengl Alm er en traditionel, østrigsk hytte med åbent ild i kaminen, træborde, træbænke, lederhosen og bar inde i midten, men det er primært karaokeaften, der tiltrækker en masse mennesker. Tag et smut forbi Dengl Alm på jeres skirejse, hvis I vil have en uforglemmelig aften.

9. Valfartskirken – kultur når du holder pause fra skiløbet

Byens kirke er storslået. Den er meget pompøs i forhold til byens størrelse, og den har med sine 76 meter Salzburgerlands højeste kirketårn. Kirken ligger centralt i byen, og tårnet kan tydelig ses fra bjergtoppene. Kirken er katolsk, og er en stor kulturoplevelse, der helt sikkert er et besøg værd.

10. Kælk – hygge og action med børnene

2500 meters familievenlig kælketur udenfor byen. Kælketuren kan være vild, men det er alt efter egen fart, for man sagtens kan tage det stille og roligt. Ruten ligger i en skov, men det er ikke meningen, at man skal køre slalom mellem træerne. Man kan kører turen om aftenen, hvor pisten er oplyst, men den er også åbent om dagen, og det er en rigtig hyggelig måde at være sammen på.

Rejsetips

Læs mereMinimér

Populære hoteller

Gasthof Unterberg, Maria Alm

Halvpension
 • Hyggeligt hotel
 • Lige ved gondolen
 • Skiskole starter 75 meter fra hotellet
Prisen inkluderer:
 • Ophold
 • Halvpension
 • Guideservice
 • Liftkort
 • Skileje til børn under 12 år
Tilføj til favoritter

Alpenpark Resort, Maria Alm

Halvpension
 • Godt til familier
 • Flot stil med rene linjer
 • Ny lift der forbinder byen med skiområdet
Prisen inkluderer:
 • Ophold
 • Halvpension
 • Guideservice
 • Liftkort
Tilføj til favoritter

App. Unterberg, Maria Alm

Ingen pension
 • Nybygget lejlighedshus
 • Lige ved liften
 • Mulighed for tilkøb af 1/2-pension
Prisen inkluderer:
 • Ophold
 • Guideservice
 • Liftkort
Tilføj til favoritter
 • Filtre:
Få rutevejledning
96 750 700
Vinterly skirejser Vinterly skirejser